CONSEILLS

          1.  No sobrepassar mai els graus de temperatura per a fondre el xocolate:

  En la cobertura de xocolate al voltant dels 50º per a fondrel i refredarla fins als 31º per a  

  atemperarla.

2.  Es desaconsellable calfar el xocolate directament al foc, feu-ho al bany de maría (hi han olles especials de temperatura constant i controlada). No tapeu el recipient ja que es condensaría la humitat i sens faría una pasta espesa i grumosa.

3. També es pot desfer al microones, pero deurem estar molt atents per a evitar que se ens creme. Ficar el microones en la posició de descongelació i calfar en intervals de 30 segons per anar remenejant i controlar la temperatura (no mes de 1 min. 30 seg. ó 2 min. depenent de la quantitat de xocolate a fondre).

4.  Conserveu el xocolate sempre a un lloc fresc, sec i liure de olors. El pitjor enemic del xocolate es la humitat.

5. Al estiu, amb les altes temperatures, es possible que les cremes de avellanes supuren una mica de oli vegetal, aço no es cap problema, procedixca a remenejarlo i tornaà al seu estat normal.

6. Si desitja fer figures de xocolate, els mollos han de estar a uns 32º (templats). En cambi si les figures son de cobertura vegetal els mollos han de estar gelats (2º a 0º).


            Recepta per a fer TRUFA DE XOCOLATE:

-Ingredients: 1 litre de nata líquida, 70 grams de sucre i 400 grs. de cobertura de xocolate.

Passos a seguir:

1º- Monteu la nata: Deu de estar molt freda. Si utilitza un robot, programel a velocidat moderada perque del contrari, la nata, es podría tallar.

Afexiu el sucre, quant la nata estiga quasi montada, a poc a poc.

Deixeula reposar i que se atempere amb l'ambiente.

2º- Preparar el xocolate: Fondre el xocolate al bany de maría (mai deu donar li foc directament , perque se ens apegaría al recipient) remenejar lo tot el temps i eviteu que li caiga aigua. Una volta el xocolate estiga totalment liquit, apagariem el foc.

3º-Afegiu el xocolate: Quant la nata ja no estiga freda , li afegirem a poco a poco el xocolate i sense deixar de remenejar (el xocolate deu de caure com un fil fi però constant). Una volta estiga ben barrejada, ja tenim la trufa llesta per a utilitzar.

 

Top

CHOCOLATES ALGARRA, S.L.  | chocolatesalgarra@chocolatesalgarra.com